Bi'Şey Seans

Bi'Şey Seans Psikoterapi Hizmeti Hakkında

Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT)

Genellikle psikoterapide tercih edilen bir tür terapi yöntemi olan BDT, zorlukları belirlemek ve onlarla başa çıkmada yardımcı olmak için hızlı bir yöntemdir. Ayrıca BDT, bireylerin stresli yaşam durumlarını daha iyi yönetmeyi öğrenmesine yardımcı olabilecek etkili bir terapi yöntemidir. Yaklaşımın temel özellikleri problem-hedef odaklı, zaman sınırlı ve seanslarının yapılandırılmış olmasıdır.

Bilişsel davranışçı terapinin diğer psikoterapi yöntemlerinden en önemli farkı, terapi mantığının ve nasıl kullanılacağının danışana öğretilmesidir. Bu nedenle terapi sürecinin bir kısmı psikoeğitim için ayrılır. Ayrıca öğrenilen becerilerin gerçek yaşamda uygulanması ile duygu, düşünce ve davranışlarda değişim gerçekleşince psikoterapi tamamlanmış olur.

BDT ile iyileşebilecek zihinsel sağlık bozuklukları arasında; Depresyon, Anksiyete bozuklukları, Fobiler, Uyku bozuklukları, Yeme bozuklukları, Obsesif kompulsif bozukluk (OKB), Madde kullanım bozuklukları, Bipolar bozukluklar, Şizofreni, Cinsel bozukluklar yer alabilmektedir.

Çözüm Odaklı Terapi

Bi'Şey Seans-Çözüm Odaklı Terapi

 

Çözüm Odaklı Terapi, danışanı terapiye yönlendiren sorunlara ve niteliğine odaklanmak yerine, terapi süreci sonunda danışanın başarmak istediği hedefler üzerine odaklanan bir terapi yöntemidir.

Bu terapi yöntemi, hedefleri netleştirmeyi amaçlar. Danışanın aynı sorunlarla geçmişte başa çıkabildiği durumları odak noktası olarak almaktadır. Kısacası, bu terapi yönteminde önemli olan danışanın geçmişi değil, şu anki durumu ve geleceğidir.

EMDR

Türkçesi Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme olan EMDR terapi, güçlü bir psikoterapi yaklaşımıdır. EMDR terapisi, yaşadığımız ve etkisinden kurtulamadığımız huzursuz edici olay ve anıları anlamlandırarak etkisinden çıkarak rahatlamamızı sağlayan bir yöntemdir. Ayrıca terapi boyunca zihnimizde bulunan anılarımıza ait bilgiler yeniden işlenme sürecine girer.

EMDR terapisi tüm dünyada kabul görmüş, yaygın olarak kullanılan bir terapi yöntemidir. Dünya üzerinde EMDR psikoterapi yaklaşımını kabul eden uluslararası sağlık kuruluşlarından bazıları şu şekildedir:

  • Dünya Sağlık Örgütü (WHO, World Health Organization)
  • Amerikan Psikiyatri Birliği (APA, American Psychiatric Association)
  • Türkiye Psikiyatri Derneği
  • Ulusal İsrail Akıl Sağlığı Kurulu (Israeli National Council for Mental Health)
  • Birleşik Krallık Sağlık Bakanlığı (United Kingdom Department of Health)
  • Uluslararası Travmatik Stres Çalışmaları Birliği (International Society for Traumatic Stress Studies)
  • Amerika Savaş Gazileri Bakanlığı (U.S. Department of Veterans Affairs)
  • Amerika Savunma Bakanlığı (U. S. Department of Defense)

Psikodinamik Terapi

Psikodinamik terapi, temelleri Freud ve ardından gelen teorisyenler tarafından şekil almış bir tekniktir. Psikanalitik kavramlara ve yöntemlere dayanmaktadır. Bu terapi yöntemi, kişinin yaşadığı olayın bilinçdışındaki kökenlerine odaklanmaktadır. Terapinin amacı sadece bireydeki semptomları hafifletmek ya da ortadan kaldırmak değildir. Aynı zamanda bireylerin daha iyi, dengeli ve harmoni içinde yaşam sürmelerine yardımcı olmaktır.

Psikodinamik terapinin amaçları, danışanın geçmişinin şu andaki davranışları üzerindeki etkisinin anlaşılması, benliğin bilinmeyen yönlerinin keşfedilmesi ve iç görü kazanılmasıdır.

Psikodinamik ve Psikanalitik Terapinin Farkı Nedir?

Her iki yaklaşım da temellerini psikanalitik teorilerden almaktadır. Yani her iki ekol de bilinçdışının varlığını kabul etmek ile birlikte terapi sürecini bunun üzerine kurmaktadır. Ancak, dinamik terapiler uygulama açısından daha esnektirler. Analitik terapi, daha derine inilmesinden dolayı net ve esnemeyen bir çalışma pratiğidir.

Psikodinamik çalışmaların psikanalitik çalışmaya göre terapi süresi, terapistin aktifliği ve terapideki derinleşme açısından farklılıkları bulunmaktadır.

Aynı zamanda psikanalitik çalışan bir terapist, kendi analizinden geçmiş ya da geçiyor olmaktadır.

Gestalt Çift Terapisi

Gestalt çift terapisi, bilinmeyeni aramak yerine var olana odaklanmaktadır. Aynı zamanda çevremizdeki her şey ile kaçınılmaz bir ilişki içerisinde olduğumuzu var saymaktadır. Gestalt çift terapisi, kendimizi anlayabilmenin tek yolunu etrafımızdakilerle olan ilişkimizi incelemek olarak görür. Deneyimler, günlük yaşam, ve farkındalık Gestalt Çift Terapisinin temel anahtar kelimeleridir. Gestalt terapisi, sorunlarımızın neden olduğu sıkıntıları hafifletmek ile yetinmez, aynı zamanda sorunu çözmekte en etkili yolları öğrenmemizi sağlar. Bu aynı zamanda, gelecekteki sorunların çözülmesine ışık tutmaktadır.

Psikoterapi hakkında bilgi almak için Nişantaşı Bi’Şey Seans Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin uzman ekibine ulaşabilir ve sorularınıza cevap alabilirsiniz.

Bize ulaşmak için;

0(212) 231 94 94
0(552) 156 94 94

iletişim numaralarını arayabilirsiniz.

*Blog yazılarımız sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka bir uzmana başvurunuz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Randevu Alın!