Bi'Şey Seans

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi

Çocuk merkezli oyun terapisi, çocukluk döneminde yaşanılan birçok psikopatolojik durumlarda ve çocukluk çağı kaygı bozukluklarının tedavisinde terapistler tarafından hem dünyada hem de ülkemizde sıklıkla kullanılan yöntemler arasındadır. Sosyal, duygusal, davranışsal ve ilişkisel bozukluklar yaşayan 3-10 yaş arasındaki çocuklar için kulanılan bir yöntemdir.

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi

Çocuk merkezli oyun terapisinde çocukların oyuncak ve oyun oynama yoluyla kendilerini açıklayabildikleri bir terapi yöntemidir. Oyun oynarken çocuk, psikolog tarafından yönlendirilmemektedir. Seans esnasında çocuğa müdahale edilmemektedir. Çocuğun kendini ifade etmesine müsaade edilmektedir. Bu sayede çocuğu kendini ifade etme fırsatı oluşur. Çocuğu ve çocuğun dünyasını kabul etmek çocukla iletişim kurmak ve çocuğa ulaşmak için en önemli yoldur. Seans sırasında acele etmemek, sabırlı olmak ve bir güven ortamı sağlamak önemlidir. Bu sayede çocuğa ulaşılabilmektedir ve seans sağlıklı bir şekilde ilerlemektedir.

Çocuk Merkezli Oyun Terapisinde Sınırlar

Çocuk merkezli oyun terapisinin başlangıç aşamasında çocuğa kurallar anlatılmaktadır. Kum atmak, oyuncak kırmak, gibi eylemlerin yasak olduğu psikolog tarafından belirlenmektedir. Psikolog tarafından bu eylemlerin neden yasak olduğu ve çiğnenmemesi gerektiği anlatılmaktadır. Örneğin, “kum atmak çok eğlenceli olabilir. Ama kum oynaman için burada var.” gibi açıklayıcı cümlelerle çocuğa bilgi veriliri. Bu sayede çocukla bir güven ilişkisi oluşturulmaya çalışılmaktadır.

 

Bi’Şey Seans Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi‘nde kapsamlı oyuncaklar ile kurulmuş oyun odası ve oyun terapisi alanında uzmanlaşmış psikologlar eşliğinde Çocuk Merkezli Oyun Terapisini deneyimleyebilirsiniz.

Çocuk Merkezli Oyun Terapisi hakkında bilgi almak için Nişantaşı Bi’Şey Seans Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin uzman ekibine ulaşabilir ve sorularınıza cevap alabilirsiniz.

Bize ulaşmak için;

0(212) 231 94 94
0(552) 156 94 94

iletişim numaralarını arayabilirsiniz.

*Blog yazılarımız sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka bir uzmana başvurunuz.

Referanslar

Demirer, E. (2021). Çocuk merkezli oyun terapisinin çocuktaki kaygı düzeyine etkisinin incelenmesi. Akademik Platform Eğitim ve Değişim Dergisi4(1), 91-110.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Randevu Alın!