Bilişsel Davranışçı Terapi nedir sorusuna cevap arayanlar için bu yazıyı okuyabilirsiniz. Eğer doğru terapist nasıl bulunur merak ediyorsanız linke tıklayabilirsiniz.
Bilişsel Davranışçı Terapi Nedir?
BDT, en hızlı ve en etkili yöntemler arasındadır. Bilişsel Davranışçı Terapi, var olan olumsuz düşünceleri olumlu yönde değiştirmeyi hedefleyen bir psikoterapi yöntemidir. BDT’ye göre düşüncelerimiz duygularımızı ve davranışlarımızı şekillendirmektedir. Aynı zamanda BDT, “şimdi ve burada” prensibini ele alır.
Bilişsel Davranışçı Terapi seansında güncel sorunlara neden olan düşüncelerin geçmişte yaşanmış olan travmalarla bağına odaklanıp o kısmı iyileştirmek ele alınır. Böylece, bilişsel davranışçı terapi alan insanlar yeni düşünceler üretip bunları hayatlarında uygulamaktadır.
Bu terapi ekolünde terapist de danışan kadar aktif rol oynamaktadır. Bilişsel Davranışçı Terapi ile çalışan danışmanlar hem olumsuz düşünceleri ele alıp düşünceleri iyileştirmeye çalışır hem de uygulama ödevleri vererek davranışları şekillendirmeye çalışır.
Bilişsel Davranışçı Terapi Kaç Seans Sürer?
BDT, genellikle 10-15 seans sürmektedir. Seans sıklığı 15 günde bir olacak şekilde ayarlanır. Ancak bireyin ihtiyacına ve uzmanın yaklaşımına göre seans sıklığı ve terapi sürecinin uzunluğu değişmektedir. Seans süresi ise ortalama olarak 40-50 dakikadır.
Bilişsel Davranışçı Terapi Kimler İçin Uygundur?
Bilişsel Davranışçı Terapi; depresyon, anksiyete bozuklukları, obsesif kompulsif bozukluk, travma sonrası stres bozukluğu, yeme bozuklukları, panik bozukluk, alkol ve madde kullanımı vb gibi durumlarda uygulanır. Aynı zamanda uzmanın uygun görmesi üzerine çoğu danışan için uygun olan ve etkili bir yöntemdir.
Psikolog Hizmetine Nasıl Ulaşabilirim?
Psikolog hizmeti hakkında bilgi almak için Nişantaşı Bi’Şey Seans Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’yle iletişime geçebilir ve sorularınıza cevap alabilirsiniz.
Bize ulaşmak için;
0 (212) 231 94 94
0 (552) 156 94 94
iletişim numaralarını arayabilirsiniz.
*Blog yazılarımız sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka bir uzmana başvurunuz.