Anoreksiya nervoza, açlıkla şekillenen psikolojik bir yeme bozukluğudur. Aşırı zayıflık ve yemek yememe ile sonuçlanmaktadır. Psikolojik bir rahatsızlık olan Anoreksiya’nın birçok nedeni bulunmaktadır.
Anoreksiya Nedir?
Anoreksiya nervoza özellikle kadınlarda ve ergenlik dönemindeki kızlarda görülmektedir. Düzenli tedavi ve psikolojik destek ile Anoreksiya engellenmektedir. Psikolojik destek, tıbbi müdahale ve düzenli diyet programı ile başarılı bir tedavi izlenmektedir. Anoreksiya yaygın ancak doğru tedavi ile atlatılabilen bir rahatsızlıktır.
Anoreksiya Nedenleri
Genellikle sürekli olarak diyet yapılmasıyla başlayan süreç, sağlıksız bir kiloya ulaşan kişinin dış görünüşünden asla memnun olmaması nedeniyle gittikçe ilerler. Sonuç olarak, anoreksiya hastalarında kilo almaktan aşırı derecede korkan bir ruh hali ortaya çıkar.
Nasıl Tedavi Edilir?
Anoreksiya tedavisi uzun sürelidir, aylarca sürebilir. Düzenli periyodik kontroller ile psikoterapinin devam ettirilmesi önemlidir. Ruhsal hastalıklar, ölüm oranı en fazla olan hastalıklar içerisindedir. Hastalığının bedende oluşturduğu çeşitli hastalıklar nedeniyle kişinin tedavi süresince hekimi tarafından önerilen belirli ilaçları kullanması gerekebilir.
Hasta olması gereken vücut ağırlığının %30’unu kaybetmişse genellikle tedavi için gözlem altında tutulur ve kilo alımı kontrol edilir. Bireyin kimlik duygusunu ve öz saygısını geri kazanmasını sağlamak amacıyla psikoterapi seansları ailesi ile birlikte düzenlenebilir. Uzman psikolog ve uzman diyetisyen işbirliği içerisinde kişi tedavi sürecini başarılı şekilde tamamlayabilmektedir. Psikoterapi ve uzman diyetisyen tarafından oluşturulacak olan diyet programı ile kişi sağlığına kavuşur.
Hizmet hakkında ve yağ ölçümü ile ilgili daha fazla bilgi almak için Nişantaşı Bi’Şey Seans Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi’nin uzman ekibine ulaşabilir ve sorularınıza cevap alabilirsiniz.
Bize ulaşmak için;
0(212) 231 94 94
0(552) 156 94 94
iletişim numaralarını arayabilirsiniz.
*Blog yazılarımız sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tanı ve tedavi için mutlaka bir uzmana başvurunuz.